Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât de sigure și eficiente sunt vaccinurile administrate în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Toate vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente, iar oamenii sunt îndemnați să se imunizeze. Totodată, specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății afirmă că țara noastră ar urma să mai cumpere 700 de mii de doze de Pfizer. 

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 91,6%, conform studiilor clinice. Președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a MSMPS, Angela Paraschiv, susține că vaccinul a demonstrat un nivel înalt de eficiență împotriva variantei britanice de COVID-19 și un nivel mai redus în cazul variantei de COVID-19 din Brazilia.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
Peste 1 200 de moldoveni au avut reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinul Sinovac, conform unor studii clinice din Brazilia, a demonstrat o eficacitate de peste 50%. Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, acest vaccin protejează împotriva formelor moderate și grave de COVID-19 în proporție de peste 80 la sută, iar în cazul deceselor - 100%. 

Serul Sinopharm, aprobat în 21 de țări, a demonstrat o eficiență de peste 79% și neutralizează tulpinile noi de COVID-19 în peste 99% din cazuri. Specialiștii din cadrul ministerului susțin că vaccinul CoronaVac a demonstrat o rată de formare a anticorpilor de 75%. 

Conform datelor oficiale, până în prezent, în instituțiile medicale din țară au fost repartizate 275 594 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății, pe parcursul acestei săptămâni, urmează să fie distribuit vaccinul CoronaVac și Sinopharm.  

În cadrul conferinței de presă, secretarul de stat al Ministerului Sănătății a precizat că țara noastră a inițiat negocieri cu cei de la compania farmaceutică Pfizer și că Moldova intenționează să procure 700 de mii de doze de ser. Totodată, pe parcursul lunii mai, în Moldova ar urma să ajungă un lot de Pfizer cu titlu de donație, prin intermediul platformei COVAX.

Vaccinare împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Câte persoane s-au vaccinat deja în Moldova: Datele oficiale ale Ministerului Sănătății
 Specialiștii din cadrul ministerului de resort menționează că datele OMS arată că Israel a înregistrat cea mai mare rată de vaccinare în rândul populației - 62% cu o singură doză, Marea Britanie – 51%, România are o acoperire de 17%, iar Republica Moldova - 3,2%.

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie.

Precizăm că pe 30 aprilie, cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V” a ajuns în Moldova. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Pe 27 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că un lot de vaccin anti-COVID a ajuns în Republica Moldova. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0