Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 1 200 de moldoveni au avut reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19

© Inquam Photos / George CalinVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aproximativ 151 de mii de cetățeni Moldoveni au fost vaccinați cu prima doză a unuia dintre vaccinurile împotriva COVID-19, utilizate în timpul campaniei la nivel național. Până în acum, 18 458 de persoane au finalizat imunizarea cu cea de-a două doză.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Circa 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată cu prima doză de vaccin, iar rata cea mai mare este în rândul instituțiilor medicale. Astfel, peste 80% din personalul medical a fost imunizat, ceea ce a dus la o diminuare a cazurilor de infectare cu până la 85,7%. Asta susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

New Delhi hospital sees influx of patients as country continues battling COVID-19 crisis - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Video
VIDEO: Aflux de pacienți COVID în spitalele din New Delhi
Potrivit datelor, din numărul total de peste 151 de mii de moldoveni vaccinați, 332 de persoane s-au infectat cu COVID-19 la 12 zile de la administrarea primei doze.

Au fost înregistrate 1 212 cazuri de reacții ușoare după imunizare, ceea ce constituie 0,96% din numărul total de imunizări. 4% au fost forme moderate, cu febră de la 38,5 grade și reacții alergice. Și nicio formă severă. 

Până acum, țara noastră a primit 684 970 de doze de vaccinuri de șase tipuri împotriva coronavirusului. În următoarea perioadă, ar putea începe cea de-a treia etapă de vaccinare. 

"Îndată ce vor fi vaccinate persoanele din etapa I, vorbim despre lucrătorii medicali care sunt în jur de 70.000 de persoane, apoi  etapa II care sunt în jur de 600.000 de persoane, atunci vom putea vorbi și lent vom trece la etapa III. Această etapă poate fi deschisă nu doar la nivel național, dar și la nivel local, odată ce populația eligibilă pentru una din etape deja a fost imunizată, aceste raioane își pot lansa etapa a III-a pentru imunizare", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251 504. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 126 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0