Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist de top: ”Rușii stau mult mai bine decât marea majoritatea țărilor occidentale!”

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou et le drapeau russe
Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
”Nu e vorba despre civilizație. Este vorba despre dresaj. Propagandă anti-rusă… tot cretini rămân!” Unul dintre cei mai buni analiști dă peste nas propagandei anti-ruse arătând că sunt manipulări iar Rusia stă mai bine și la capitolul acțiune inteligentă anti-pandemie.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. În ultima vreme, propaganda anti-rusă promovată de SUA și câteva state NATO încearcă să acrediteze că situația pandemică din Rusia este scăpată de sub control și că sunt foarte puțini ruși care se vaccinează.

Юрий Рошка - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Roșca: Moldova are nevoie de un lider puternic sau de politicieni de o zi
Apreciatul analist Constantin Gheorghe reacționează ironic: ”Chiar mă amuz! Mă doare în cot de unitățile de propagandă anti-rusă! Tot cretini rămân!”, scrie analistul, arătând că ”a intrat în poză” o nouă temă, adusă de Antena 3 de la CNN: ”aceea că gestionarea pandemiei este un dezastru în Rusia, practic ăia mor pe capete, nu vor să se vaccineze, pentru că vaccinul Sputnik V este prost, a fost făcut în grabă, deci rușii fug de el”.

Ei bine, analistul atrage atenția că ”toate astea se văd în sondajele unui Pieleanu local, de la institutul Levadia, a se citi ”Vocea CIA în Rusia””.

În schimb, dacă te uiți măcar pe hartă, nu și în statistici, înțelegi niște lucruri, scrie Constantin Gheorghe, descifrând strategia Rusiei:

Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”
”Normal, pentru oameni normali la cap, efortul de vaccinare este concentrat în marile aglomerări urbane, Moscova (13 milioane de locuitori), Sankt Petersburg, în zona Volga, gen Volgograd, fostul Stalingrad (…)”, scrie analistul, subliniind un aspect – ”Micile colectivități ar fi risipă de resurse. Pentru că sunt izolate. Stai acasă, Rusia stil!”.

Ori, atrage atenția analistul, că în Rusia ”nu sunt puțini cei care trăiesc așa”, în așezări izolate. ”Ce faci, trimiți elicoptere să-i caute pe crescătorii de reni, în Marele Nord?”, întreabă ironic analistul.

”Așa că, dacă te referi la ce contează, rușii stau mult mai bine decât marea majoritate a țărilor occidentale! Oricum nouă ne dau clasă!”, spune Constantin Gheorghe.

De fapt, tema are însă legătură cu ”practici anti-concurențiale, promovate de UE, împotriva vaccinurilor rusești (sunt trei!) și cu un soi de răzbunare cretină, în plan politic”, consideră analistul, comentând revoltat că asta te face „să te... ceva pe mărețele valori europene, care, nu-i așa, ne așază cu mult deasupra primitivilor ruși!”.

”Pe mine nu lupta asta stupidă cu ”propaganda rușilor” mă sperie - cum tot spun, rușii sunt băieți mari, se descurcă ei”, scrie analistul, mărturisind – ”Pe mine mă sperie că tehnologiile astea de manipulare sunt folosite de ocupanți, dar și de guvernanți, împotriva mea, a cetățeanului român”.

Fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase subliniază că ”sunt atacate instituții, tradiții, elemente ale identității naționale”.

”Este un soi de pedeapsă colectivă, pentru că îndrăznim să rămânem români. Se testează acum disponibilitatea românilor de a renunța la identitate, ca agregator al coeziunii naționale și sociale”, scrie Constantin Gheorghe.

Și, din păcate ”ceva îmi spune că testele dau rezultate bune”, mărturisește analistul, oferind și o dovadă: ”Poza aia cu slujba de Înviere din Piața Sfatului, de la Brașov. Care nu este expresia mândriei de a fi român, a dovezii că ”și noi putem fi civilizați!””.

„Nu e vorba despre civilizație. Este vorba despre dresaj. Și el, dresajul, funcționează! Asta trebuie să ne sperie, cum spuneam”, scrie analistul, încheind cu situație promovată, într-u ducerea în derizoriu a ideii de identitate: ”Dar când râgâi o pajiște de mici și un morman de bere viața e frumoasă. Nimic nu ne amenință identitatea!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0