Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”

Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ion Cristoiu a comentat în stilul său inimitabil cazul ”spionului rus expulzat” vizându-i pe cei care au dat și pe cei care au primit misiunea de a scrie diversiuni/aberații pe această temă: ”Un cotcodăcit strașnic al serviciilor”.

Drapelele Rusiei și României - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Aberații și provocări după EXPULZAREA unui diplomat RUS din România
BUCUREȘTI, 1 mai – Sputnik. Încă de la apariția primelor articole care ”completau” comunicatul MAE despre expulzarea adjunctului atașatului militar al Ambasadei Rusiei, Ion Cristoiu a reacționat subliniind ridicolul acestor ”informații pe surse”.

Aseară, Ion Cristoiu a comentat și apariția unei noi serii de articole, în care se afirmă că ”spionul rus” a fost oprit să își ducă la bun sfârșit ”misiunea” de a contacta și colecta informații vizând securitatea României, operațiuni NATO și alte povești. Cine l-a ”oprit”? Evident, serviciile, în speță probabil serviciile armatei. Ca ”probă” sunt prezentate fotografii cu respectivul ”spion” în ipostaze comune – în spații publice.

Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Cristoiu, palmă pentru propaganda NATO: ”Mă simt umilit ca român că am jurnaliști slugi!”
Paranteză – se probează deci ceea ce am intuit din ”scăparea” lui Chifu – că diplomații (probabil nu numai cei ruși) sunt filați și li se fac dosare. Întrebarea este – ce ar trebui să facă diplomații, în speță cei ruși, ca să nu fie speculate orice activitate normală, cum ar fi, de exemplu, mersul la o terasă? Să stea închiși în clădirea Ambasadei?!

Revenind, Ion Cristoiu remarcă un aspect esențial: cât de mult seamănă textele publicate de presa asociată îndeobște serviciilor!

Cristoiu intuiește că articolul i-a fost dat unei jurnaliste de la DIGI24, de la care au preluat și alte publicații – care, spune Cristoiu, sunt ”sub umbrela” serviciilor și slujesc intereselor NATO.

Aici, Ion Cristoiu a avut un comentariu extrem de dur, pe care îl reproducem – este, de fapt, un avertisment lansat de celebrul ziarist.

”Români, toți acești tipi care freacă cizmele generalilor de la NATO cu limba sunt un pericol național – pentru că ei vă conving, neavând pic de talent, pic de expertiză (…) ce mare e NATO și ce mică e Rusia”, spune Cristoiu.

Cristoiu subliniază: ”Am mai văzut în perioada interbelică niște pițifelnici… eu vă spun încă o dată, nu pentru că sunt admirator al Rusiei, fiți serioși - a minimaliza în fața poporului român rolul Rusiei este periculos. Ar trebuie să arătăm poporului român că e, totuși, putere nucleară…”.

”Nu-i chiar așa cum zice Chifu – care spune PROSTII! Eu cred că habar n-are de Rusia. Eu cred că el confundă Rusia cu Bulgaria!”, spune Crsitoiu, punând în contrapartidă opiniile unor ”oameni care se pricep”: ”Uitați-vă la Călin Marchievici, la Adrian Severin, Cozmin Gușă”.

Ion Cristoiu punctează, de fapt, ce se află în spatele acestei acțiuni, acestei diversiuni stupide și prea puțin responsabile – problemele prin care trec unele servicii, a căror activitate este pusă sub lupă în urma unor scandaluri.

”Informația din dosar au dat-o servicii – cred că DGIA, care era în dificultate – ei au dat textul”, spune Cristoiu, ridiculizând operațiunea – ”A fost un cotcodăcit al serviciilor pentru a arăta ce fac ele”.

Stupizenia apare și din comparația cu alte state în care au fost expulzați diplomați – ”În celelalte țări au dat afară spunând că rușii sunt periculoși”, pe când la noi s-a încercat umflarea meritelor serviciului român și minimalizarea Rusiei.

”Avem de-a face cu o expulzare cu mare tărăboi - nu se face așa ceva în lume între servicii – că pot să facă și rușii, să-l expulzeze pe al nostru în pielea goală”, a spus Ion Cristoiu, încheind subiectul cu o luare peste picior: ”Cred că următoarea mișcare va fi să-l prindă pe COVID-19 ”.

Reamintim că, recent, au apărut în spațiul public mai multe informații scandaloase despre serviciile Armatei – inclusiv despre fonduri ”uitate” – iar în contrapartidă s-a încercat implicarea președintelui Iohannis într-un scandal legat de un ”cadou” – celebrul costum de schi.

Întreaga înregistrare din ”Jurnalul” lui Ion Cristoiu (”Un cotcodăcit strașnic al serviciilor”) o puteți urmări mai jos – și chiar merită:

Fluxul de știri
0