Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Demers periculos și ipocrit  al Marii Britanii împotriva Rusiei și Chinei

© AP Photo / Matt DunhamDominic Raab
Dominic Raab - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Principalul partener al SUA în Europa încearcă să facă un demers ipocrit împotriva celor două superputeri ale Estului, punând în pericol stabilitatea lumii.

BUCUREȘTI, 4 mai  - Sputnik. O știre transmisă de agențiile internaționale anunță că azi, în cea de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din G7, care are loc la Londra, Marea Britanie va încerca să convingă țările Grupului să achieseze la ”acţiuni decisive, menite să

protejeze democraţiile împotriva ameninţărilor globale, cum ar fi cele reprezentate de China şi Rusia”.

Agerpres arată că ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, ”va conduce discuţii pe tema ameninţărilor la adresa democraţiei, libertăţilor şi a drepturilor omului”.

”Preşedinţia britanică a G7 este o oportunitate de a reuni societăţi deschise şi democratice şi de a demonstra unitate într-un moment în care aceasta este foarte necesară pentru a aborda provocările comune şi ameninţările în creştere”, a transmis Dominic Raab într-un comunicat.

Desigur, decizia Marii Britanii este în primul rând de o maximă ipocrizie, pentru că vine din partea celui mai important stat colonialist din istorie – și care are cele mai mari venituri din neocolonialismul la care supune, prin varii metode, foste state ocupate cu forța armelor.

De asemenea, acuzațiile formulate până acum împotriva Rusiei și Chinei NU au fost niciodată probate – ci au rămas la stadiul de alegații, bazate pe manipularea mediatică.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Rusia
„Gest de disperare”: Zaharova, despre presiunea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei

Desigur, în contextul actual, Londra face și jocul administrației Biden, iar atât SUA cât și Marea Britanie sunt interesate de blocarea unor investiții chineze și a conductei ruse de gaze Nord Stream 2, demersuri care pun în pericol stabilitatea unor state care se bazează pe respectivele colaborări economice și energetice. 

”Această primă întâlnire cu prezenţă fizică după doi ani este privită de Marea Britanie ca o şansă de a consolida sprijinul pentru sistemul internaţional bazat pe reguli într-un moment în care consideră că influenţa economică a Chinei şi activitatea periculoasă a Rusiei ameninţă să o submineze”, transmite sursa citată.

În acest sens, în partea a doua a zilei discuţiile se vor concentra asupra Rusiei, ”inclusiv din perspectiva unui răspuns la manevrele trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina”, dar şi la situația lui Aleksei Navalnîi, precum și ”o unitate comună care să abordeze şi să contracareze dezinformarea şi propaganda promovate de Rusia”, după cum a declarat ministrul britanic de Externe.

De menționat că azi, la ședința G7 de azi sunt invitați și miniştri din Australia, India, Africa de Sud şi Coreea de Sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0