Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Capitalei s-a adresat chișinăuienilor – ce i-a îndemnat

© Photo : Miroslav RotariAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Numărul cazurilor zilnice de infectare cu COVID-19 este în scădere, însă acest lucru nu înseamnă că virusul a dispărut. Asta a declarat primarul Ion Ceban, care a îndemnat locuitorii Chișinăului să se vaccineze.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, Ion Ceban a declarat că situația pandemică încă nu s-a stabilizat, iar pericolul de infectare rămâne foarte mare. 

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Societate
Așa cifre n-am avut de la începutul pandemiei! Un număr foarte mic de cazuri de COVID-19
"Transmiterea virusului COVID-19 este cel mai mare pericol pentru noi toți și putem afirma că virusul nu a plecat. Pericolul este emitent. Vedem la nivel internațional diferite mutații și erupții. Doar vaccinul ne va proteja. Avem doze, centre funcționale, infrastructura corectă. Oamenii au renunțat la vaccinare înainte de sărbători, dar după ele sper să revină. Este bine să se vaccineze, mai ales că au ofertă mare", a declarat Ion Ceban.

În spitalele din Chișinău sunt disponibile 1500 de paturi. În prezent, cu COVID-19 sunt internate 359 de persoane, dintre care 37 în stare foarte gravă. Edilul-șef a îndemnat oamenii să se vaccineze, mai ales că procedura este destul de simplă și sunt disponibile vaccinuri de mai multe tipuri. 

"Am avut cazuri când erau programate 500 de persoane și au venit 90. Dacă până acum nu aveam vaccin, azi avem alte motive. Au început programările tuturor. Oamenii pot veni la cele mai apropiate policlinici. Specialiștii spun că sunt vaccinuri pentru toate trei etape și până în iunie vor fi disponibile un milion de doze de toate tipurile", a spus Ceban.

Bilanțul persoanelor infectate de la începutul pandemiei a ajuns la 251 378. În ultimele 24 de ore au fost confirmate doar 43 de cazuri noi de COVID-19. Ce-i drept, și teste au fost făcute mai puține decât în alte zile - doar 620, probabil din cauza sărbătorilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0