Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au pățit opt moldovence în Franța

© AFP 2024 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Mai multe tinere din Republica Moldova au ajuns în capcana unui grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Opt femei cu vârste între 20 și 25 de ani, din Republica Moldova au ajuns victimele unui grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală, pe parcursul anului 2020. Venitul zilnic pe care îl aveau membrii grupului era între 800 și 1400 de euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții ar fi obținut un profit între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Violeta Andriuță - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Jurist, despre abuzul sexual în familie: Mărturiile victimelor

Poliția Republicii Moldova informează că suspecții, membrii grupului criminal, sunt trei  moldoveni cu vârste între 32 și 45 de ani. Aceștia au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată. Unul dintre ei este stabilit cu domiciliul în Capitala Franței. Aceștia identificau prin intermediul rețelelor de socializare tinere din diferite regiuni ale țării și le propuneau oferte avantajoase cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franţa, tinerele erau cazate în apartamente închiriate de către suspecți.

Abia atunci, femeilor li s-a comunicat că banii pentru prestarea serviciilor sexuale vor fi împărțiți egal, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor. La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță venitul să fie păstrat de organizatori, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic.

Model - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2020
Societate
Caz înfiorător! O adolescentă din Chișinău droga și exploata sexual alte fete

Activitatea infracțională a grupului a fost destructurată de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Oorganizate și Cauze Speciale. Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii  au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților.

Au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date. Unul dintre suspecți, care activa pe teritoriul țării noastre și avea rol de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Cealaltă persoană, transportatorul, colaborează cu organul de urmărire penală şi se cercetează în liberate.

Cel de-al treilea suspect, care nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței, urmează a fi anunțată în căutare cu ulterioara extrădare autorităților din Republica Moldova. În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0