Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au vrut să scape de carantină, dar acum riscă închisoare până la doi ani

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare la coronavirus
Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Zeci de moldoveni au încercat să-i tragă pe sfoară pe polițiștii de Frontieră. Aceștia au prezentat la intrarea în țară teste COVID-19 falsificate.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Mai mulți moldoveni au încercat să scape de carantină la intrarea în țară, dar s-au ales și cu regim de autoizolare și, pe lângă asta, cu dosare penale. Poliția de Frontieră anunță că alte 27 de persoane au fost documentate pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate.

Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Societate
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”

Cifra a fost înregistrată doar pe parcursul săptămânii trecute, la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Mai exact, testele false au fost depistate la moldovenii care au intrat în Republica Moldova prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Criva și PTF Palanca. 

Din numărul total de teste falsificate, 12 au fost depistate la pasagerii rutei Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni moldoveni care reveneau acasă în ajunul Paștelui. Pentru toți s-a impus regimul de autoizolare pentru 14 zile, fiecare completând fișa epidemiologică. Totodată, ei s-a ales cu proces penal pentru deținerea actelor false. Astfel, persoanele riscă o amendă în mărime de 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliția de Frontieră solicită călătorilor să fie responsabili și prudenți. Covid-19 nu a dispărut și în continuare prezintă un pericol pentru sănătate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0