Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”

© Sputnik / Магда Гибелли / Accesați arhiva multimediaПартия вакцины Sputnik V
Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Abonare
Autoritățile medicale din țara noastă au declarat la recepționarea celui de al doilea lot de vaccin rusesc "Sputnik V" că sunt gata să înceapă procesul de imunizare cu acest preparat din data de 4 mai.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Cele 142 de mii de doze de vaccin au fost oferite Republicii Moldova, în două tranșe, de Federația Rusă cu titlu de ajutor umanitar.  

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vaccinarea cu „Sputnik V” va începe din data de 4 mai. Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Kurov, după ce cel de-al doilea lot de vaccin rusesc a fost livrat la Chișinău.

Dozele deja au fost distribuite Centrelor de vaccinare, respectiv de astăzi acestea pot iniția vaccinarea cu ”Sputnik V, a anunțat marți Ministerul Sănătății.

Cele mai multe vaccinuri ”Sputnik V” va primi municipiul Chișinău – 14 700 de doze. Pe locul doi sunt centrele de sănătate publică din municipiul Bălți unde au fost repartizate 4650 de doze pentru prima vaccinare.

Acest lucru este precizat într-un document al Ministerului de resort.

Dispoziție MSMPS Nr 309 Sputnik V by DO on Scribd

Pe 30 aprilie, un avion a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău cu cel de-al doilea lot de vaccin rusesc "Sputnik V", care a fost furnizat Moldovei de către Rusia ca ajutor umanitar. Dintre acestea, 40 de mii de doze sunt pentru locuitorii malului drept al Nistrului și de 31 de mii de doze pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Amintim că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Vaccinare împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Câte persoane s-au vaccinat deja în Moldova: Datele oficiale ale Ministerului Sănătății

Pe site-ul dedicat procesului de imunizare în Republica Moldova se spune că preparatul „Sputnik V” este sigur și eficient și se mai precizează că vaccinul este aprobat în 62 de țări, inclusiv în Moldova.

"Vaccinul poate fi administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani. Condiții de depozitare: -18 grade Celsius. Schema de administrare - două doze cu un interval de 21 de zile intramuscular", - a spus în informațiile despre vaccin.

OMS va evalua securitatea vaccinului „Sputnik V”: Când va prezenta concluziile>>>

Sputnik V a fost deja înregistrat în peste 60 de țări cu o populație totală de aproximativ de trei miliarde de oameni. "Sputnik V" ocupă locul al doilea în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile medicale. Eficacitatea vaccinului a fost de 97,6% pe baza analizei datelor obținute din cercetările asupra a 3,8 milioane de ruși vaccinați, ceea ce este mai mare decât datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), potrivit Fondului de Investiții Directe Ruse (RDIF) și Gamalei Research Centru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0