Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știe cei care vor să meargă în regiunea transnistreană cu mașina

© Sputnik / Sergey Kuznecov / Accesați arhiva multimediaRegiunea transnistreană
Regiunea transnistreană - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Abonare
Regulile simplificate de intrare în regiunea transnistreană sunt valabile numai pentru perioada sărbătorilor de Paște, în perioada 30 aprilie - 11 mai.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Regimul simplificat de călătorii către și de pe teritoriul regiunii transnistrene este în vigoare până la 11 mai inclusiv. Reprezentanții așa-zisului Minister de Interne al regiunii a precizat corespondentului Sputnik că cei care intenționează să viziteze malul stâng cu propriul transport ar trebui să dețină câteva acte importante. 

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
Cum se va circula între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor pascale
"Trebuie să aveți documente de identitate, permis de conducere, certificat de înregistrare sau procură pentru dreptul de a conduce, o poliță de asigurare, documente privind inspecția tehnică trecută”, au explicat responsabilii. 

În perioada 30 aprilie - 11 mai inclusiv, toată lumea va putea intra și părăsi teritoriul regiunii transnistrene fără autorizații speciale.

Călătoria se va desfășura în conformitate cu regulile care erau în vigoare până la introducerea măsurilor restrictive legate de COVID-19. Călătorii nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în autoizolare sau să prezinte test negativ la coronavirus. Totuși, persoanele sunt obligate să dețină documente valide și echipamente de protecție individuală - măști și mănuși.

Străinii care doresc să viziteze malul stâng al Nistrului în timpul sărbătorilor de Paște li se vor emite carduri de migrație valabile până la 11 mai. Dacă își exprimă dorința de a prelungi timpul de ședere în regiune, vor trebui să își extindă cardurile de migrație.

După 11 mai, călătoriile vor fi efectuate în conformitate cu cerințele pentru respectarea măsurilor restrictive în vigoare în perioada de carantină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0