Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se va circula între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor pascale

© Sputnik / Irina LeahovaPoliție
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Circulația între cele două maluri ale Nistrului va fi liberă în perioada sărbătorilor pascale. Asta susține Olga Cebotari, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, care a declarat că asigurările au venit inclusiv din partea Tiraspolului.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor putea circula liber în perioada sărbătorilor pascale. Asta a declarat Olga Cebotari, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, în cadrul Platformei de dialog din Centrul de presă al Agenției de Presă și Radio Sputnik Moldova.

Спутник V уже в Приднестровье - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Cum a ajuns vaccinul "Sputnik V" în Transnistria
"Liderul de la Tiraspol a anunțat săptămâna trecută despre decizia ca în perioada 30 aprilie și 11 mai să fie această liberă circulație între cele două maluri. Noi am salutat această decizie și cred că toți cetățenii și eu sper că după 11 mai situația va rămâne tot așa pentru că vedem că situația pandemică nu mai este atât de gravă. Oamenii se vaccinează și aceste impedimente privind libera circulație nu mai pot fi menținute. Trebuie să fie excluse ca oamenii să poată circula de pe un mal pe altul", a precizat Olga Cebotari, viceprim-ministrul pentru Reintegrare. 

Potrivit demnitarului, cifra zilnică a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în regiunea transnistreană este stabilită în baza informațiilor care apar în mass-media, întrucât nu există o înțelegere între Tiraspol și Chișinău ca să fie furnizate oficial. De asemenea, Olga Cebotari dă asigurări că autoritățile de pe malul drept al Nistrului își fac griji inclusiv pentru locuitorii din regiunea transnistreană. 

"Un obiectiv al autorităților de la Chișinău a fost mereu să ajute cetățenii din stânga Nistrului și în această perioadă pandemică, din toate ajutoarele umanitare care au ajuns în Republica Moldova o parte a fost distribuită și în stânga Nistrului. Mă refer inclusiv la vaccinuri, măști, seringi. Au fost transmise 3900 de vaccinuri AstraZeneca la Tiraspol și în zilele următoare vor ajunge alte 3 000. La fel, Pfizer - 942 de doze și din vaccinul „Sputnik V” va ajunge, dar și din cel chinez", a declarat Olga Cebotari, viceprim-ministrul pentru Reintegrare. 

Până acum, 47 531 de locuitori din stânga Nistrului s-au infectat cu COVID-19, dintre care 44 310 s-au vindecat, iar 1 105 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție. În decurs de 24 de ore, s-au infectat 133 de locuitori. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0