Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sunt uluit de impotența autorităților moldovenești – politician

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Abonare
Starea de urgență în Moldova a fost anulată sub semnul „neconstituționalității”, dar să le achite agenților economici profiturile pierdute se pare că nimeni nu are de gând.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Dizolvarea parlamentului moldovenesc a lipsit țara noastră de singurul său „cap” oficial. Dacă în teorie se pate încă trăi cumva fără cap, atunci inițiativele nerealizate care ar fi trebuit să sprijine financiar populația și agenții economici în pandemie, practic au început deja să „pulseze a migrenă” în economie. Declarația îi aparține fostului primar al Chișinăului Serafim Urechean și a fost făcută în studioului Sputnik Moldova. Politicianul moldovean crede că Moldova trece prin momente dificile astăzi.

"Ca persoană care a votat pe parcursul ultimilor 30 de ani pentru independența Moldovei, sunt pur și simplu uluit de impotența autorităților. Pur și simplu au renunțat la putere fără luptă. Chiar și Lenin a spus că "orice revoluție poate fi justificată doar dacă știe să se apere", a declarat veteranul politicii moldovenești.

Alegătorul moldovean, mergând astăzi la vot, este indiferent față de cel care câștigă și ajunge să întruchipeze puterea. Dacă situația se va stabiliza, oamenii vor continua să rabde, a adăugat Urechean.

Alexandru Muravschi - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Politică
Muravschi: În ce mod politicienii moldoveni distrug relațiile cu Rusia și UE

Fostul primar al Chișinăului a exprimat îngrijorarea că în Moldova este posibilă o criză politică și economică, precum și pierderea pieței de desfacere pentru produsele agricole moldovenești.

"Oamenii din Edineț se plâng că au depozitate o sută de mii de tone de mere în camerele frigorifice, pe care nu le pot vinde nicăieri. Astfel de cazuri se reflectă asupra stării economică a țării", a spus politicianul.

Datoria internă și externă, lipsa unui guvern competent și a unui parlament cu drepturi legislative - toate acestea, potrivit lui Urechean, distrug republică parlamentară în Moldova pentru a crea una prezidențială. Dar problema acestui nivel nu poate fi soluționată de Curtea Constituțională. Acest lucru este doar în puterea Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0