Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Focul Haric a ajuns la Chișinău

© The Andrew the First-Called Foundation / Accesați arhiva multimediaСхождение Благодатного огня в храме Гроба Господня
Схождение Благодатного огня в храме Гроба Господня - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Abonare
Aeronava cu care Focul Haric de la Biserica Sfântului Mormânt este adus în Republica Moldova a aterizat pe Aeroportul Internațional Chilinău.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Zeci de clerici din Republica Moldova au venit la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a prelua Lumina Sfântă pe care o vor împărți enoriașilor din parohiile lor. Focul Haric a ajuns la Chișinău cu puțin timp în urmă. În noaptea de Înviere, creștinii din Republica Moldova vor primi Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Golgota, locul răstignirii lui Iisus Hristos - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Societate
Al doilea Paște sub masca COVID-19: Cum vom întâmpina Învierea Domnului

„Mulțumesc Preasfințitului Mitropolit Vladimir pentru binecuvântarea pe care o am în fiecare an să merg să aduc Focul Haric, un lucru Sfânt. Mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru tot ce face pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. La mulți și fericiți ani”, a precizat Înalt Preasfințitul Petru, episcop de Ungheni și Nisporeni de pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Sfânta Lumină va ajunge în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Aproximativ 12 delegații ale Bisericilor Ortodoxe din întreaga lume au preluat Sfânta Lumină de pe Aeropportul din Tel Aviv. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au preluat Focul Haric de pe Aeroportul din Israel de la ambasadoarea Republicii Moldova în Israel, Gabriela Moraru. Sfânta Lumină a fost adusă în Republica Moldova pentru al 19-lea an consecutiv. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0