Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul rămâne sub „Cod Roșu” de alertă: Ce restricții sunt impuse

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a stabilit noi măsuri restrictive, în contextul pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Potrivit deciziei, pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă „Cod Roşu" cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19 în ultimele 14 zile. 

Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
COVID-19: Numărul infectărilor zilnice continuă să se reducă
Totodată, se mențin valabile următoarele restricții: portul obligatoriu al măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public, iar masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul; respectarea distanţei fizice între persoane; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, precum și cele de igienă respiratorie; aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) se recomandă în grupuri mai mici de 3 persoane, cu excepţia membrilor unei familii; se recomandă evitarea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.

Pe teritoriul municipiului se stabilește regimul de activitate a piețelor agroalimentare și nealimentare în intervalul orelor 06:00-18:00, cu zilele sanitare în fiecare zi de luni. Totodată, Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa până la ora 18:00.

Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Vaccinarea anti-COVID: De ce este important să ne imunizăm
Comisia recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în afara bisericilor, la aer liber utilizând sisteme de sonorizare și transmisiunea online, după caz, cu respectarea regulilor de sănătate publică și măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, cu păstrarea distanței de 1 metru dintre persoane și portul obligatoriu a măștii de protecție. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor.

Sunt admise evenimentelor culturale, cu prezența fizică a publicului până la 20 persoane, în spațiile bibliotecilor (lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, programe de instruire pentru public etc.), cu respectarea măsurilor de sănătate publică de prevenire a infecției COVID-19.

Centrul de găzduire şi orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din str. Haltei nr. 2, va activa în continuare în regim de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână, pentru a asigura alimentarea beneficiarilor. De asemenea, pe perioada de urgență în sănătatea publică, se mențin măsurile de restricţionare în procesul de prestare a Serviciului de alimentare a persoanelor social-vulnerabile din municipiul Chişinău, prin acordarea pachetelor cu produse alimentare, în schimbul prânzurilor calde.

Hotarare CESP nr. 35 din 30... by Primăria Chișinău

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0