Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinarea anti-COVID: De ce este important să ne imunizăm

© Sputnik / OsmatescoNina Revenco
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Specialistul în imunizare Ninel Revenco a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre campania de vaccinare din țara noastră. Iată cum decurge procesul și ce rezultate își doresc să obțină specialiștii.
Vaccinarea anti-COVID: De ce este important să ne imunizăm

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatorul campaniei de vaccinare Ninel Revenco a remarcat că până în prezent aproape trei procente din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19. Potrivit specialistului, acesta este un rezultat foarte bun, ținând cont de numărul disponibil de doze de vaccinuri în țara noastră.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Va fi sau nu implicată Armata la vaccinarea populației - Expert
"În comparație cu alte țări, procesul de vaccinare merge destul de bine. Bunăoară, în Azerbaidjan au fost vaccinate mai mult de 6 procente din populația țării, la fel ca și în Federația Rusă. Dar să nu uităm că la ei campania de imunizare a început mai devreme. Cu siguranță, dacă am avea mai multe doze de vaccin, tot procesul avea să decurgă mai rapid", a precizat Ninel Revenco.

Specialistul s-a referit și la rezultatele ultimului sondaj realizat de Ministerul Sănătății, în care este specificat faptul că numărul populației care acceptă vaccinarea a crescut semnificativ. Tot mai mulți moldoveni realizează faptul că imunizare este cea mai bună soluție profilactică de a ne proteja de formele grave de COVID-19.

"Orice vaccin care se oferă astăzi este bun și sigur și ne va proteja de forma severă a virusului. Efectele adverse sunt unul la un milion, iar cei care se îmbolnăvesc de COVID, una din cinci persoane face tromboze și complicații pulmonare foarte grave. Este evident că vaccinarea este cea mai bună metodă", a conchis Revenco.

Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0