Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aureliu Ciocoi a participat la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor UEE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a participat astăzi, în format online, la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). În cadrul acestui aranjament regional, Republica Moldova are statut de observator.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
NOI RESTRICȚII COVID înainte de PAȘTE în Moldova - Hotărârea integrală a CNESP
CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Șeful Executivului a subliniat, în discursul său, interesul Republicii Moldova de a utiliza statutul de observator în cadrul acestui aranjament pentru impulsionarea relațiilor comercial-economice reciproc avantajoase cu statele membre ale UEE. Interesul respectiv este dictat inclusiv de faptul că piețele statelor UEE sunt deja tradiționale pentru mulți producători și exportatori moldoveni, anunță într-un comunicat de presă Direcția Comunicare și Protocol a Guvernul Republicii Moldova.

„În condițiile în care pentru al doilea an consecutiv omenirea suportă o criza sanitară devenită dezastruoasă, cooperarea, sprijinul reciproc și solidaritatea nu sunt doar importante, dar și  necesare în interacțiunea dintre națiunile noastre. Prin urmare, participarea Republicii Moldova ca observator în cadrul UEE vine să faciliteze creșterea eficienței legăturilor economice, pentru implementarea unui număr de proiecte comune de infrastructură, creșterea volumului comerțului reciproc, atragerea investițiilor în agricultură și digitalizarea  economiei”, a menționat premierul.

Президент РФ В. Путин принял участие в заседании ВЕЭС - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2020
Ședința liderilor UEE: piața comună a gazelor, noii observatori și vaccinul
Aureliu Ciocoi a declarat că, în ciuda tuturor provocărilor create de pandemie, Guvernul  dezvoltă măsuri optime de sprijinire a economiei interne și de depășire a crizei, îndreptându-și eforturile spre implementarea proiectelor de infrastructură, transport și logistică, dar și crearea a noi locuri de muncă.

În acest sens, șeful interimar al Guvernului a reiterat faptul că anul trecut în Republica Moldova a fost aprobat programul care prevede crearea a 18 platforme industriale multifuncționale, ceea ce ar permite atragerea investitorilor străini în țara noastră. Premierul a subliniat că în prezent, în țara noastră, sunt în curs de implementare 44 de proiecte pentru crearea și dezvoltarea platformelor industriale, iar pe întreaga perioadă de funcționare a parcurilor industriale existente, volumul investițiilor s-a ridicat la aproape 570 milioane de dolari, fiind create în acest fel peste 21.000 de locuri de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0