Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: A doua tranșă de vaccinuri „Sputnik V” ajunge mâine la Chișinău

© Sputnik / Mihai Caraus / Accesați arhiva multimediaПартия вакцины Sputnik V прибыла в Молдавию
Партия вакцины Sputnik V прибыла в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Republica Moldova va recepționa mâine, 30 aprilie, cea de-a doua tranșă de vaccin „Sputnik V” din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Cea de-a doua tranșă a vaccinului rusesc Sputnik V ajunge mâine, 30 aprilie, în Republica Moldova, informează Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului. Lotul care conține ajutorul umanitar din partea Federației Ruse va ajunge pe Aeroportul Internațional Chișinău aproximativ la ora 15:00.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Putem deja să ne vaccinăm cu „Sputnik V” dacă nu e clar când ajunge a doua doză?

Amintim că pe 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse. Deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov a declarat că specialiștii au dovedit eficiența vaccinului „Sputnik V”. 

„Rezultatele demonstrează o eficiență de aproape 100% după vaccinarea împotriva coronavirusului cu acest vaccin. Republica Moldova este un stat parlamentar. În calitate de deputați ai Federației Ruse suntem bucuroși că am reușit să îndeplinim această misiune. În fața acestei pandemii suntem cu toții egali. Este foarte important ca acest ajutor oferit de Federația Rusă Republicii Moldova să ajungă la destinație, la medici, profesori, cetățeni”, a declarat deputatul rus. 

Vaccinul rusesc "Sputnik V" se administrează în două doze, la fel ca alte preparate, însă cea dea doua componentă este diferită de prima. Asta au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au menționat că eficiența produsului este de 100%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0