Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19 a fost aprobat

© REUTERS / DADO RUVICVaccin anti-COVID și Pașaport
Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Informațiile despre pacienții care au fost imunizați împotriva COVID-19 vor fi incluse într-un sistem informațional automatizat.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19, un sistem informațional automatizat, va fi instituit în Republica Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de miniștrii Guvernului în exercițiu. 

„Scopul proiectului propus este instituirea unui sistem automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19; vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru etapa a treia de vaccinare, cât și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19”, a precizat secretarul al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de stat Igor Curov. 

Партия вакцины Sputnik V прибыла в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Oficial: A doua tranșă de vaccinuri „Sputnik V” ajunge mâine la Chișinău

Sistemul informațional automatizat la nivel de stat va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19 și despre serurile administrate. În același sistem ar urma să se regăsească și programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19, a mai menționat Igor Curov.

El a solicitat ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie aprobat în mod urgent pentru a putea să înceapă pe larg programarea pentru vaccinare și, totodată, să fie clară informația necesară referitor la numărul de populație vaccinat, în contextul în care ar fi nevoie de pașapoarte de vaccinare. În acest Registru ar putea fi incluse și persoanele vaccinate în afara Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0