Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Rusia nu va tolera ceea ce se întâmplă în Cehia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Rusia nu va tolera ceea ce se întâmplă acum în Cehia, căreia i s-a alăturat și Bulgaria, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Rusia nu va tolera ceea ce se întâmplă acum în Cehia, Bulgaria, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Ceea ce se întâmplă în Cehia, iar acum li s-a alăturat și Bulgaria, în cadrul unei așa-numite solidarități se alătură balticii și alții. Nu vom tolera acest lucru, nu mai tolerăm. Demonstrăm foarte clar acest lucru”, a declarat Peskov la postul public rus de televiziune.

Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Rusia
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
La mijlocul lunii aprilie, Praga a acuzat serviciile de informații ale Rusiei de complicitate la explozia produsă la un depozit de muniții în Vrbětice, în anul 2014. Cehia a expulzat din țară 18 angajați ai Ambasadei Ruse. În replica, Moscova a declarat persona non grata 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe, afirmând că acuzațiile aduse sunt absurde și nefondate. Anterior, MAE al Rusiei a declarat că Praga a primit un răspuns din partea Moscova la acțiunile ei ostile, la care nu a visat nici în vise de groază.

Ulterior, procuratura din Bulgaria a declarat că șase cetățeni ai Rusiei sunt suspectați de organizarea unor explozii la uzine și depozite militare din Bulgaria în anii 2011, 2015 și 2020. În opinia ministrul rus de Externe, prin astfel de declarații Sofia a decis să-i întreacă pe cehi.

Comentând afirmației Bulgariei, șeful diplomației ruse a adăugat că în aceeași manieră Rusia ar putea fi acuzată de asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0