Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gaiciuc, despre participarea soldaților moldoveni la Parada Victoriei de la Moscova

© Sputnik / Host photo agency / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaВоенный парад в ознаменование 75-летия Победы на Красной площади
Военный парад в ознаменование 75-летия Победы на Красной площади - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Ministrul Apărării în exercițiu, Victor Gaiciuc, a vorbit într-un comentariu pentru Sputnik Moldova despre importanța marcării Zilei Victoriei.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. În fiecare an, în data de 9 mai, este marcată Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste. Cu această ocazie, la Moscova se desfășoară tradiționala paradă militară. Ministrul Apărării în exercițiu al Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că această sărbătoare este importantă pentru toate țările lumii, inclusiv pentru Republica Moldova.

“Vreau să amintesc faptul că anul trecut, la cea de-a 75-a aniversare a Zilei Victoriei, 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale au participat la parada militară de la Moscova. Cu siguranță că noi trebuie să păstrăm această tradiție și pe viitor când vine vorba despre aniversările jubiliare, pentru că pe noi toți ne unește victoria comună împotriva fascismului”, susține Victor Gaiciuc.

Ministrul Apărării în exercițiu a remarcat și faptul că Republica Moldova se numără printre țările care păstrează monumentele ridicate în cinstea eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

“Acest lucru este posibil cu implicarea activă a societății, dar și a partenerilor noștri ruși. Un mare aport au grupurile de cercetași”, afirmă ministrul în exercițiu.

Виктор Гайчук - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Cum va fi marcată Ziua Victoriei în acest an - răspunsul ministrului Apărării

“De asemenea, ținem cont de fiecare veteran al nostru. Statul, dar și societatea face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care au luptat împotriva fascismului. Din cauza sănătății precare, unii dintre ei cu greu deja pot să iasă din casă, motiv pentru care, în această zi, cel mai important este să-i vizităm. Din nefericire, pe an ce trece, ei rămân tot mai puțini”, spune Victor Gaiciuc.

Ministrul Apărării în exercițiu susține că reprezentanţii Centrelor Militare Teritoriale şi cele ale Secţiilor administrativ-militare, în colaborare cu primăriile locale, acordă asistenţa necesară veteranilor nu doar de sărbători.

 “În calitate de preşedinte al Consiliului naţional pentru problemele veteranilor de război, vreau să-i asigur de tot sprijinul meu şi al colegilor, la soluţionarea problemelor cu care se confruntă”, declară Gaiciuc.

În cel de-al doilea Război Mondial au luptat aproape 400 de mii de cetățeni ai fostei Republici Sovietice Socialiste Moldovenești, iar peste 250 de mii au fost decorați cu medalii și ordine.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0