Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi marcată Ziua Victoriei în acest an - răspunsul ministrului Apărării

© Photo : Miroslav RotariВиктор Гайчук
Виктор Гайчук - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc, a precizat pentru Sputnik Moldova ce evenimente sunt preconizate în Armata Națională pentru Ziua Victoriei în acest an.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Ministrul în exercițiu al Apărării a explicat cum va marca Armata Națională ziua de 9 mai. În cel de-al doilea an de pandemie, militarii vor sărbători Ziua Victoriei într-un format restrâns, prin activități educative.

Victor Gaiciuc a declarat că pe 9 mai vor avea loc depuneri de flori, iar soldații vor putea viziona lecții tematice, precum și filme documentare despre cel de-al Doilea Război Mondial.

Министр обороны РМ Виктор Гайчук - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Gaiciuc: Moldova poate deveni platformă pentru negocieri în cazul unui conflict în regiune

“În acest an, în unităţile Armatei Naţionale vor fi organizate un şir de activităţi informativ-educative unde vor fi implicaţi, atât militarii în termen, cât şi cei pe contract. Acest lucru presupune desfăşurarea în unităţile militare a unor ceremonii militar-protocolare cu ținerea unui minut de reculegere, depuneri de flori la monumentele eroilor căzuţi în lupte, aflate pe teritoriul unor unităţi. La fel, vor fi organizate lecţii tematice şi se vor viziona filme documentare şi artistice dedicate celui de-al Doilea Război Mondial”, susține ministrul în exercițiu Victor Gaiciuc.

Din cauza pandemiei, evenimentele din acest an dedicate Zilei Victoriei se vor desfășura fără participarea veteranilor de război, la fel ca anul trecut. 

“În contextul pandemiei, vreau să menţionez că toate aceste evenimente vor avea loc doar în unităţile militare fără participarea veteranilor de război şi altor invitaţi. Doar un număr restrâns de militari din cadrul Companiei „Gărzii de Onoare” vor fi implicaţi la ceremoniile militar-protocolare desfăşurate la nivel naţional”, a declarat Gaiciuc.

Anul acesta se împlinesc 76 de ani de la victoria Uniunii Sovietice în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0