Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul riscă să rămână fără terase de vară - Declarație

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса
Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Agenții economici din domeniul HoReCa, care activează în municipiul Chișinău, se plâng că nu pot primi autorizațiile de funcționare pentru sezonul aprilie – octombrie.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Agenții economici din domeniul HoReCa, care activează în municipiul Chișinău, riscă să rămână fără terase de vară în 2021. Precizarea a fost făcută de Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova.

Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Taxa pe valoare adăugată pentru sectorul HoReCa a fost redusă

Potrivit asociației, de la începutul lunii martie, agenții economici au fost în imposibilitate de a-și primi autorizațiile de funcționare pentru sezonul aprilie – octombrie.

Asta după ce în octombrie anul trecut, Consiliul Municipal Chișinău a intervenit cu modificări la Cerințele privind organizarea teraselor de alimentație publică pe domeniul public/privat al municipiului Chișinău. Astfel, „amplasarea teraselor pe teren proprietate municipală, organizate pe lângă unitățile de alimentație publică permanente, se va face pe baza deciziei CMC și a contractului de superficie/locațiune funciară, încheiat cu Primăria mun. Chișinău. Perioada de funcționare a acestor terase va fi stabilită în decizia CMC și în contractul de superficie/locațiune funciară”. 

Această prevedere presupune că fiecare terasă de pe teritoriul municipiului Chișinău va putea activa doar dacă Consiliul Municipal se întrunește în ședință, asigură cvorumul necesar și votează individual pentru fiecare terasă.

Еда  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
Antreprenori din domeniul HoReCa, admonestați de Ion Ceban: Iată motivul

Reprezentanții MĂR precizează că, deși pe 15 aprilie 2021 Consiliul Municipal a votat cu 26 de voturi pentru excluderea acestor prevederi, astfel ca cerințele pentru organizarea teraselor să rămână ca și anul trecut, până în prezent Cerințele actualizate nu sunt semnate și publicate pentru a intra în vigoare.

În context, reprezentanții HoReCa solicită fracțiunilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău cât și primarului Ion Ceban să ia atitudine.

Amintim, Ion Ceban anunța la începutul lunii aprilie despre modificarea procedurii de amplasare a teraselor de vară. El a specificat că, în cazul amenajării teraselor pe lângă unitățile de alimentație publică cu mese, scaune și umbrele, locul destinat pietonilor nu poate fi mai mic de 2,5 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0