Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Antreprenori din domeniul HoReCa, admonestați de Ion Ceban: Iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausЕда
Еда  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Activitatea unor agenți economici din domeniul HoReCa din municipiul Chișinău ar putea fi suspendată.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Activitatea unităților de alimentație publică din municipiul Chișinău, care nu respectă măsurile Comisei Extraordinare de Sănătate Publică, ar putea fi suspendată. Primarul Chișinăului i-a amenințat pe cei care activează în domeniu și nu respectă regulile impuse în contextul pandemiei COVID-19, că se vor pomeni cu activitatea suspendată. Potrivit lui, sunt mulți dintre cei care nu respectă măsurile anti-COVID-19 - achită amenzile și continuă să activeze. 

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
Cum se simte Ion Ceban, infectat cu COVID-19 și unde se tratează

„Am înțeles că unele restaurante achită amenzi pentru nerespectarea restricțiilor, pentru că stau după ora permisă, după care, a doua seară, aceste lucruri se repetă. Faci 50 de mii, 100 de mii pe noapte, apoi achiți amendă câteva mii. Și îți este în cot de restricții, de lege, de reguli, de Primărie și poliție”, a afirmat Ceban.

El spune că nu poate tolera obrăznicia și că autoritățile municipale ar putea sista activitatea unităților de alimentație publică, pentru o anumită perioadă.

„Am făcut tot posibilul ca această linie de activitate să continue, dar obrăznicia nu va fi tolerată”, a spus Ceban.

Reprezentanții Ministerului de Interne au confirmat că sunt cazuri repetate și solicită, la rândul lor, sistarea activității unor agenți economici. Ei spun că această problemă nu poate fi depășită în alt mod.

Potrivit informațiilor oamenilor legii, în săptămâna precedentă 16 persoane juridice au fost amendate pentru faptul că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0