Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aviz pozitiv pentru subvenționarea locurilor de muncă - detalii

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Abonare
Regulamentul privind procedura de subvenționare a locurilor de muncă a fost aprobată de miniștrii Guvernului în exercițiu.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Regulamentul privind subvenționarea locurilor de muncă a fost aprobat de miniștrii în exercițiu în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Potrivit secretarului de stat Tatiana Ivanicichina, acest proiect prevede oferirea mai multor instrumente de susținere pentru persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitatea de întreprinzător, pentru organizațiile necomerciale și persoanele care desfășoară activitatea profesională.

Mai exact, se propune subvenționarea cheltuielilor pentru plata salariului în cazul angajării persoanelor cu dizabilități și a persoanelor care pentru o perioadă de cel puțin 12 luni consecutiv nu au avut venituri salariale.

dizabilitate - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Veste bună pentru persoanele cu dizabilități: Acestea ar beneficia de mai multe înlesniri

Persoanele țintă, spune Ivanicichina, sunt tinerii, reprezentanții diasporei, care și-au pierdut locurile de muncă în perioada stării de urgență în 2020. În cazul persoanelor cu dizabilități, indicele subvenționării se va calcula în funcție de gradul de dizabilitate. Proiectul prevede subvenționarea cu 50% a impozitelor declarate și achitate, dar nu mai mult de 1000 de lei lunar per salariat. Potrivit hotărârii Guvernului, cheltuielile pentru subvenționarea locurilor de muncă se efectuează în limitele alocațiilor bugetare aprobate anual în bugetul de stat, conform principiului „primul venit, primul servit”.

În cazul în care suma subvențiilor atinge limitele alocațiilor bugetare aprobate anual în bugetul de stat, Ministerul Finanțelor, în procesul de rectificare sau elaborare a bugetului de stat, propune suplinirea alocațiilor bugetare, inclusiv pentru a acoperi sumele subvenției anului precedent”, prevede decizia Executivului. Serviciul Fiscal de Stat va prezenta anual, până la 1 aprilie, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale un raport cu privire la acordarea subvențiilor pe categorii de angajați. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0