Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Greceanîi a participat la summitul șefilor de parlamente

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiЗинаида Гречаная приняла участие в саммите глав парламентов
Зинаида Гречаная приняла участие в саммите глав парламентов - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Reuniunea a avut loc la inițiativa Parlamentului Turkmenistanulu (Mejlisul) și a întrunit reprezentanți din mai multe țări ale lumii.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Spicherul Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, a ținut miercuri un discurs la Reuniunea Președinților de Parlament, care a fost organizat sub egida  Mejlisului Turkmenistanului.

Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Reprezentantul Moldovei participă la ședința Consiliului de experți al AIP CSI

Tema principală a forumului a fost rolul parlamentarilor în consolidarea păcii și securității internaționale. Di cauza pandemiei, evenimentul a avut loc în format online.

Zinaida Greceanîi a menționat importanța inițiativei privind proclamarea anului 2021 drept Anul Internațional al Păcii și Încrederii, îndreptată spre consolidarea păcii și relațiilor de prietenie între țări.

Experiența combaterii infecției cu coronavirus și criza cauzată de aceasta au demonstrat o creștere semnificativă a rolului parlamentarismului, a menționat spicherul.

”Dovezi convingătoare în acest sens sunt evenimentele din țara noastră, când, grație înțelegerii la nivelul conducerii instituțiilor legislative, într-un termen record au fost realizate acțiunile de livrare în Republica Moldova a unor loturi impunătoare de vaccinuri din alte țări”, a declarat Greceanîi.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit țărilor care au răspuns la solicitările de ajutor ale Moldovei, în primul rând Federației Ruse și Republicii Populare Chineze.

”Prin colaborare și coeziune, putem obține imunitatea colectivă în toate sensurile acestui cuvânt”, a conchis Greceanîi.

Reuniunea a întrunit conducători ai instituțiilor legislative din Turkmenistan, Federația Rusă, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Republica Populară Chineză, Japonia, Iran, Republica Coreea, Turcia, Afghanistan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0