Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Toți elevii vor avea acces la învățământul online: Cum au soluționat problema autoritățile

© Sputnik / OsmatescoÎnvățământ online
Învățământ online - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Cel de-al doilea lot de laptopuri din totalul celor zece mii procurate a fost recepționat de Ministerul Educației și urmează să fie distribuit în instituțiile școlare din țară și anume elevilor ce nu au acces la învățământul de la distanță.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Alte 7 600 de laptopuri au fost recepționate și vor fi transmise consiliilor raionale și municipale, care le vor repartiza către instituțiile de învățământ ce au raportat că sunt elevi care nu au acces la studiile online.

Детский сад  - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Societate
12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină

Laptopurile au fost procurate în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Cele 2 400 de calculatoare ce au fost recepționate în primul lot au ajuns deja la Chișinău, Orhei, Ungheni și Căușeni. Potrivit Ministerului Educației, cel de-al doilea lot va acoperi necesitățile elevilor din celelalte 31 de raioane și municipii din țară. 

Ministerul Educației susține că 9 484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile desfășurate online, informațiile fiind furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general. Astfel, ministerul precizează că aceste zece mii de laptopuri vor acoperi integral necesitățile școlarilor din ciclul gimnazial și liceal.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, ce are drept scop să sprijine Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0