Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaДетский сад
Детский сад  - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din țară a fost prezentată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Mai multe instituții de educație timpurie au fost plasate în carantină din cauza creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Examen, studenți la medicină - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Societate
Examenele de BAC ar putea fi anulate și în acest an - detalii
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că 12 grădinițe și 46  de grupe de copii se află în carantină. Totodată, 16 copii sunt confirmați pozitiv cu virusul COVID-19,  iar alți 1 188 se află în autoizolare. La fel, 65 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 104 persoane.

„În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 126, iar 1 239 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. La fel, 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 89 se află în autoizolare. În perioada 19-23 aprilie,  în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv 1 student, 3 cadre didactice și 2 cadre auxiliare”, precizează MECC într-un comunicat de presă. 

Iulia Nazaria  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Părinții, revoltați de lecțiile online: Nimeni nu ține cont de consecințe
În învățământul profesional tehnic, în perioada 19-23 aprilie au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 5 elevi, 3 cadre didactice și 7 de persoane alte categorii de personal. Datele actualizate, arată că 64 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 198 de instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente. Alte 346 de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente. Ca urmare a deciziilor Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 633 de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0