Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spicherul Parlamentului a convocat o ședință cu participarea premierului interimar

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание спикера парламента Молдовы и представителей действуйющего кабмина
Заседание спикера парламента Молдовы и представителей действуйющего кабмина - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Președintele Parlamentului și membrii Cabinet de Miniștri în exercițiu au luat act de decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională hotărârea cu privire la impunerea stării de urgență.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanii, a avut o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, condusă de premierul în interimar Aureliu Ciocoi. În cadrul ședinței a discutată inclusiv decizia Curții Constituționale din 28 aprilie.

”Participanții la ședință au luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021. S-a constatat faptul că măsurile de susținere socială a populației, urmare a deciziei respective, devin  nule, iar în consecință Parlamentul și Guvernul trebuie să identifice noi soluții pentru a sprijini păturile defavorizate”, este menționat într-un comunicat al Parlamentului.

Александр Кузнецов - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politolog: Mlaștina politică sau Ce ne așteaptă după alegerile anticipate
Totodată, a fost evaluată desfășurarea campaniei de imunizare, inclusiv informațiile privind stocul de vaccinuri disponibile și necesitatea accelerării ritmului de vaccinare, pentru a oferi securitate maximă cetățenilor.

Speacherul și membrii Guvernului au examinat, de asemenea, situația economică curentă.

Amintim că miercuri, 28 aprilie, Curtea Constituțională a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională.

În aceeași zi, președintele Maia Sandu a semnat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului și a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0