Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Mlaștina politică sau Ce ne așteaptă după alegerile anticipate

© Sputnik / Victor IovvaАлександр Кузнецов
Александр Кузнецов - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Vor produce oare alegerile parlamentare anticipate schimbări substanțiale în structura puterii sau criza politică se va adânci în urma scrutinului? Răspunsul la această întrebare a fost oferit în emisie la Radio Sputnik Moldova politologul Aleksandr Kuznețov. 

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Aleksandr Kuznețov a remarcat că politicienii moldoveni de multe ori țin cont doar de interesele înguste de partid, atunci când vorbesc despre necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate. 

"Politicienii moldoveni nu sunt deloc îngrijorați de ce se va schimba după aceste alegeri. Mulți experți, după ce au analizat situația, au ajuns deja la concluzia că nu vor exista schimbări în bine. Da, unii parlamentari vor pleca, dar în general structura politică, forțele de aliniere din parlament nu se vor schimba", a spus interlocutorul.

Potrivit expertului, o posibilă schimbare constă doar în faptul că locul Partidului Democrat în noua componență a forului legislativ suprem al republicii poate fi preluat de formațiunea „Partidul Nostru” a lui Renato Usatîi - nu mai mult. Deputații vor trebui din nou să cadă de acord asupra formării unei coaliții majoritare, dar având în vedere tendința multor politicieni moldoveni de a face compromisuri, criza nu poate decât să se adâncească.

Сергей Манастырлы - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politică
Analist: Maia Sandu s-ar putea confrunta cu o mare problemă după alegerile anticipate

"Nici socialiștii, nici Partidul Acțiune și Solidaritate nu vor avea o majoritate monopartidă în parlament. Dar mulți politicieni se comportă ca niște copii de un an, neascultători, cărora li se spune că nu e bine să bagi degetul în apă clocotită, dar ei fac contrariul. Așa fac și politicienii moldoveni cu alegerile anticipate", a spus Kuznețov.

După cum a subliniat interlocutorul, motivul crizei prelungite din partea de sus a guvernului din țară este că mulți politicieni interni nu sunt în măsură să vadă și să analizeze evenimentele din viitor, iar unii chiar provin din ambițiile personale și interesul personal, făcând momentane decizii care sunt benefice nu pentru oameni, ci pentru un anumit partid.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0