Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Profesorul Anatoli Altștein de la Centrul „Gamalei” din Rusia, care a elaborat vaccinul împotriva COVID-19, a oferit în exclusivitate pentru Sputnik Moldova un comentariu cu privire la efectele adverse ale vaccinului "Sputnik V".

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Doctorul în științe medicale, profesorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleia” din Rusia, Anatoli Altștein, a declarat pentru Sputnik Moldova că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție pentru a scăpa omenirea de pandemie.

Eremei Priseajniuc - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Vaccinarea împotriva COVID-19 în clinicile private: Ar fi sau nu posibil?
Ce ține de vaccinul rusesc "Sputnik V", specialistul în sănătate menționează că acest produs a trecut toate fazele de testare și și-a demonstrat eficiența peste 90%.  

"Este un preparat eficient. A fost efectuată o analiză care a arătat că 98% din pacienții care s-au vaccinat cu "Sputnik V" sunt protejați de infectare cu COVID-19", a declarat Altștein.

Expertul spune că înainte de vaccinarea cu "Sputnik V" nu este interzis consumul de alcool, dar evident trebuie să fie în cantități foarte mici.

Specialistul a mai fost întrebat dacă în general vaccinul poate provoca reacții adverse. 

"Nu avem reacții adverse după administrarea vaccinului "Sputnik V". Asta nu înseamnă că nicio persoană nu are reacții, dar nu avem niște stări grave pe care să le fi înregistrat. Este un produs sigur și nu am avut informații că ar fi provocat reacții adverse persoanelor care s-au imunizat. Nu excludem că persoana poate avea niște reacții ușoare, cum ar fi: febra sau câteva zile stare de rău, dar nu sunt grave. Este curios că persoanele în etate au mai puține reacții adverse", a precizat Anatoli Altștein.

Prima partidă din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns la Chișinău în acest weekend. Dozele de vaccin "Sputnik V" au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse. Se știe deja că 31 de mii de doze de vaccin "Sputnik V" vor ajunge în regiunea transnistreană, iar alte 40 de mii de doze vor fi distribuite în celelalte raioane ale țării. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Moldova va primi cea de-a doua componentă a vaccinului rusesc "Sputnik V" la începutul lunii mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0