Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinarea împotriva COVID-19 în clinicile private: Ar fi sau nu posibil?

© Sputnik / Mihai CarausEremei Priseajniuc
Eremei Priseajniuc - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Vaccinarea în laboratoarele private: ar fi sau nu posibilă în Republica Moldova? Iată ce spune fostul director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc.
Vaccinarea împotriva COVID-19 în clinicile private: Ar fi sau nu posibil?

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Eremei Priseajniuc și-a exprimat opinia că laboratoarele private din țara noastră ar putea să obțină dozele de vaccin de la marii producători, însă acest lucru va fi destul de anevoios și ar putea dura o bună perioadă de timp.

Vaccinurile Sputnik V
 - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Societate
Cum se aplică vaccinul "Sputnik V": Care este diferența de alte preparate
Mai mult, Republica Moldova ar trebui să aplice toate posibilitățile ca cetățenii să beneficieze gratuit de vaccin.

"Nu știu cât de posibil ar fi ca un importator să aducă 10-20 mii doze de vaccin pentru a le vinde. La moment acest lucru mi se pare că are foarte puține șanse. Chiar și din practica internațională, în domeniul privat puține state oferă vaccinul contra plată", a declarat Eremei Priseajniuc.

Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat pentru Sputnik Moldova că vaccinurile împotriva COVID-19 trebuie să fie disponibile și în clinicile private pentru ca cetățenii care doresc să se vaccineze mai devreme, să aibă această posibilitate. Premierul interimar nu a oferit un termen de când cetățenii ar putea să se imunizeze în laboratoarele private, dar a spus că în momentul de față Agenția Medicamentului elaborează un mecanism de formare a prețului la serurile anti-covid pentru clinicile private.

Potrivit experților în sănătate publică, nu este atât de simplu ca laboratoarele private să înceapă vaccinarea populației, iar pentru asta ele trebuie să respecte anumite norme care sunt prevăzute în contextul imunizării populației.

Potrivit legislației, autorizarea privaților pentru imunizarea împotriva COVID-19 ține de competența directă a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și a Ministerului Sănătății.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0