Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacție dură din Germania: ”Ce-o să mai plângă România! Se alege praful de tot și toate!”

© Photo : Președintele RomânieiPreședintele României, Klaus Iohannis, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Președintele României, Klaus Iohannis, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
O reacție dură, dar realistă după ultimele decizii ale României, care au dat peste cap strategia gândită în perioada cvasi-suveranistă a lui Liviu Dragnea.

BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. După cum am anunțat, ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că trebuie reluat dialogul cu Rusia și nevoia Germaniei și UE de a fi un bun vecin al puterii de la Răsărit.

Mircea Badea - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Mircea Badea, curajos despre tensiunile cu Rusia: ”Băgăm capul în poza care nu e cu noi”

În acest timp, România nu face nici un demers în acest sens – ci, prin unele voci isterice și inepte, face exact contrariul, crescând tensiunile.

Dar nu despre asta e vorba în mesajul de față din Germania – ci despre un altul, venit de la o româncă inteligentă și patriotă, stabilită la Munchen, Monica Krueger. Nu este primul mesaj al apreciatei internaute pe care îl reproducem… pentru că merită!

Este o reacție la respingerea, de către actualul Parlament, a legii privind repatrierea aurului BNR, inițiată de Șerban Nicolae și Liviu Dragnea.

”Și ce-o să mai plângem noi în pumni...”, reacționează Monica Krueger. ”Vă aduceți aminte cum Banca Angliei a refuzat să-i dea aurul înapoi Venezuelei, da?!”.

Krueger amintește cum au fost doi ani de luptă legislativă, ”dar când este să se aleagă praful, se alege de tot și toate!”.

Din contră, iată cum procedează statele inteligente din UE, exemplifică Monica Krueger.  

”Germania și-a repatriat toate rezervele de aur! Germania a început în 2013 o operațiune vastă de repatriere a rezervelor de aur, operațiune care s-a încheiat în 2020.  Ungaria la fel!”, scrie Krueger.

De fapt, Banca Naţională a Ungariei susţine că ”păstrarea rezervei de aur în interiorul ţării poate consolida şi mai mult încrederea pieţelor financiare în Ungaria”.

”Polonia primește bani pentru depozitul din UK! Olanda nu s-a lăsat mai prejos! Turcia!... Austria Și-a repatriat mare parte din aur, ea având peste 85% din aur depozitat în afară. Italia...”.

Și așa mai departe… cu excepția care ne doare – România!

Întrebare – nu vi se pare că între mesajul ministrului Maas și reacția româncei din Germania există o legătură directă cu sensul titlului acestui articol?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0