Mircea Badea, curajos despre tensiunile cu Rusia: ”Băgăm capul în poza care nu e cu noi”

© Facebook / Facebook / Mircea BadeaMircea Badea
Mircea Badea - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Originalul realizator TV riscă să fie atacat și exprimă o poziție curajoasă față de implicarea României în situația tensionată din Est – și față de insistențele unora de a ne implica.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. După cum s-a anunțat, președintele Iohannis a programat pentru mâine ședința CSAT, în care se va discuta ”situația tensionată” de la granița Ucraina – Rusia.

Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Cristoiu: ”Aurescu–Trabucel e un fel de Titulescu pitic, ar putea fi omul rușilor”
De ce se reunește CSAT acum, după ce toate părțile au tăcut, iar țările Europei și SUA au reluat dialogul constructiv cu Rusia? Ciudat este că în România sunt voci care încearcă să mențină ideea că este în continuare ”pericol„, că Rusia pregătește ceva etc. – iar aici se remarcă nu doar propagandistul NATO Radu Tudor și bizarul panicard de serviciu Iulian Chifu, ci și ministrul de Externe, Aurescu.

De fapt, președintele Iohannis este cel care a imprimat un ritm mai normal al ”implicării” României – acela de observator care nu baga bățul prin gard, așa cum ar dori susnumiții.

În această situație, vorbind de ședința CSAT, cunoscutul realizator TV a făcut un comentariu original și onest în privința crizei provocate de Ucraina și Occident. O criză – în care unii vor să implice România pentru că… ”suntem NATO” și pentru că ”masarea trupelor ruse stârnește multă îngrijorare”.

”Niciodată n-am înțeles ce înseamnă ”ne îngrijorăm”?”, spune Mircea Badea. ”Ne-a zis domnul președinte că suntem pe fază. Adică suntem… și îngrijorați și pe fază!”.

Mircea Badea a vorbit cu binemeritată ironie de ”analize, experți și geostrategi” – și de ”argumentul principal: ”Este la o aruncătură de băț de aici””.

”La cât mai cunosc și eu, istorie și altele – nu înțeleg ce treabă avem noi cu asta? Răspuns – nici una! Dar nici una!”, spune Mircea Badea,

”Istoria Rusiei și Ucrainei nu are nici o legă trupa cu România, decât dacă vrem noi să băgăm capul în poză”, consideră Mircea Badea, subliniind – ”Mi se pare că băgăm capul în poză când poza nu e cu noi. Sigur, se face poză foarte aproape de noi, asta e nasol întotdeauna - se și aude la cât e de aproape de noi, dar… nu e poza noastră!”.

Vedeta Antenei 3 remarcă – ”Totuși se fac eforturi să fie poza noastră! Eu zic… să ne vedem de treabă!”

”Ah, nun, este și treaba noastră” – spun unii. ”Băi, nu!”, replică Mircea Badea. ”Și șansele sunt să nici nu fie… decât dacă vrem noi! Adică dacă vrem noi neapărat să fie și treaba noastră… poate deveni – dar altfel nu are nicio legătură cu noi!”.

Și, adaugă Mircea Badea, ”Doamne ferește să aibă – că eu înțeleg și cu NATO, și cu scutul antirachetă – dar nu e necesară nicio rachetă!”.

”Eu am mai zis – dacă rușii vor să ocupe România, ăia vin pe jos, la pas! Ce rachete?! Nu e nevoie de nicio rachetă! Trag și ei rachete acolo unde e necesar!”, spune Mircea Badea, punctând o nedumerire pe care o au din ce în ce mai mulți români: ”Dar nu am înțeles de ce ar vrea rușii asta?! Asta nu am înțeles niciodată! De ce ar vrea rușii să ocupe România?!”.

Concluzia lui Mircea Badea este de reținut: ”Nu are nicio legătură, cu noi, dar nicio legătură – dar noi chiar facem eforturi să aibă legătură cu noi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0