Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii au reținut patru bănuiți în dosarul anabolizantelor: Cine sunt aceștia

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Patru persoane care ar fi implicate în producerea și livrarea anabolizantelor au fost reținute în seara de marți, 27 aprilie. Persoanele reținute sunt doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Ofițerii continuă cercetările în dosarul penal cu implicarea transportului diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova. Astfel, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani, au fost reținuți marți. Aceștia sunt suspectați de producerea și livrarea anabolizantelor către unele state ale Uniunii Europene, dar și în Federația Rusă.

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri

Procuratura precizează că printre cei reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic la data de 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca.

Oamenii legii au efectuat marți și miercuri percheziții în automobilele și domiciliile suspecților. În cadrul descinderilor au fost depistate și ridicate anabolizante, similare celor depistate în mașina diplomatică. Totodată, automobilele folosite de către bănuiți au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.

Procurorii urmează să prezinte învinuirea față de cei patru și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru riscă amendă penală de până la 325 de mii de lei sau până la opt ani de pușcărie.

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu numere de înmatriculare ale misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante. În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0