Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Generală: Apel către forțele politice

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Procuratura Generală face apel către toate forțele politice care încearcă să discrediteze instituția și procurorii să nu mai recurgă la astfel de atacuri.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Procuratura Generală face apel către forțele politice care sunt antrenate în campanii toxice de discreditare a procurorilor responsabili de anchete. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
O nouă trădare la PSRM, Lupașcu repetă gestul lui Durleșteanu

Mai exact, PG îi îndeamnă pe politicieni să înceteze aceste atacuri, cu atât mai mult cu utilizarea măsurilor special de investigație, care contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale.

Apelul PG vine după ce în spațiul public au apărut secvențe video în care adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu. În context, Procuratura face următoarele precizări;

  • cei doi se cunosc de mai mulți ani în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii
  • întâlnirea dintre Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea
  • interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură (petiție, proces penal sau cauză penală)
  • adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar.

Amintim, fostul procuror Boris Lupașcu a renunțat la mandatul de judecător al CC pe 27 aprilie după ce a fost numit în această funcție vineri, 23 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0