Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Neobișnuit: Cum va arăta aleea artiștilor din Capitală - foto

© Sputnik / Mihai CarausCatedrala Mitropolitană din Chișinău
Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Persoanele care comercializau anterior tablouri în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” își vor putea vinde în continuare marfa, doar că în spatele Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului" din Capitală.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. O alee a oamenilor de creație va fi dată în folosință în cel mai scurt timp în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Obiectiv multifuncțional cu parcare multietajată și spații comerciale pe terenul Pieței Centrale - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Mall, în loc de Piața Centrală?
Mai mult, aleea ar putea deveni un punct de atracție turistică, crede primarul Chișinăului, Ion Ceban. Până în prezent au fost finalizate lucrările de montare a celor 20 de platforme - suport pentru expoziția și comercializarea lucrărilor pictorilor de pe "Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”. Fiecare suport este dotat cu încălzitor pentru perioadele reci ale anului, dar și cu mobilier urban. 

Potrivit lui Ion Ceban, această alee va fi destinată în special comercianților care anterior vindeau tablouri sau produse de artizanat în scuarul Teatrului „Mihai Eminescu”. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă - 80 de mii de dolari, precum și 700 de mii de lei alocați de Primăria Chișinău. Acum se lucrează la amenajarea spațiului verde din preajmă, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru luna mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0