Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mall, în loc de Piața Centrală?

© Photo : Facebook / Ion Ceban Obiectiv multifuncțional cu parcare multietajată și spații comerciale pe terenul Pieței Centrale
Obiectiv multifuncțional cu parcare multietajată și spații comerciale pe terenul Pieței Centrale - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipalitatea vrea să construiască obiectiv multifuncțional cu parcare multietajată și spații comerciale pe terenul Pieței Centrale.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. În acest scop, spune Ceban, municipalitatea solicită opinia cetățenilor privind construcția acestui obiectiv, care va fi amplasat pe strada Mitropolit Varlaam, 63, de pe terenul Î.M. „Piața Centrală”.

Аурел Чокой - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Ciocoi repetă greșeala fatală a lui Chicu, pentru care a plătit atât de scump Dodon
"Proiectul prevede utilizarea rațională a teritoriului administrat prin reamenajarea spatiilor existente, ceea ce va permite crearea condițiilor mai bune pentru comercianți și consumatori. Menționez că toate persoanele care activează actualmente în sectorul meșteșugăresc își vor păstra locurile în noul bloc comercial", dă asigurări ion Ceban.

El a dat și unele detalii ale viitorului proiect.

"În rezultatul edificării construcției capitale, suprafața totală destinată parcării autovehiculelor va fi de 10000 m² (cca 380 locuri), dintre care subsol - 2000 m² (spatii depozitare), parter - 2400 m² (600 locuri) destinat locurilor de comerț̦ în chioșcuri modulare și blocul administrativ al instituției cu o suprafață de 600 m²", a scris Ceban pe Facebook.

El îi invită pe concitadinii noștri să-și exprime opinia față de acest proiect participând la un sondaj, "unde vor putea vizualiza situația de facto a zonei din Piața Centrală care urmează̆ a fi supusă renovării conform Conceptului de modernizare a Î.M.„Piața Centrală”.

El a precizat că informația privind opiniile cetățenilor va fi prezentată Consiliului Municipal Chișinău odată̆ cu proiectul de decizie privind operarea de modificări în Conceptul de modernizare a Î.M „Piața Centrală”.

Din imaginele plasate pe Ion Ceban pe Facebook înțelegem că deja a început demontarea unor tarabe din Piața Centrală din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0