Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Miercurea Mare: Pilda pe care trebuie să o cunoști

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Prin ce este deosebită ziua de Miercuri din Săptămâna Patimilor și ce semnificație are pentru credincioși? Detalii despre importanța acestei zile am aflat de la părintele Nicolae Ciobanu.
Miercurea Mare: Pilda pe care trebuie să o cunoști

În a treia zi din Săptămâna Patimilor, numită Miercurea cea Mare, se face pomenire de femeia cea păcătoasă, care a uns cu mir pe Domnul pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puțin înainte de mântuitoarea patimă.

POSTUL PAȘTELUI 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Postul Paştelui 2021: Ce şi când avem voie să mâncăm
Când Iisus s-a suit în Ierusalim și era în casa lui Simon cel lepros, o femeie păcătoasă s-a apropiat de El și a turnat pe capul Lui acel mir de mare preț. Pomenirea ei s-a pus în acea zi pentru ca, după cuvântul Mântuitorului, să se predice pretutindeni și tuturor fapta ei cea cu multă căldură. Ce-a îndemnat-o oare la asta? Dragostea pe care ea a văzut că o are Hristos pentru toți, dar mai cu seamă faptul de acum, când l-a văzut că intră în casa unui lepros. Se gândea deci femeia că îi va vindeca boala după cum l-a vindecat și pe acela. Și într-adevăr Hristos a tămăduit-o dându-i iertare de păcate.

"Această pildă ne învață dragostea pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu și pe care o are El față de cei păcătoși. Femeia cea păcătoasă a fost primită cu deschidere către Hristos, iertată și slobozită de păcatele sale", a relatat părintele Nicolae Ciobanu.

Conform Sfintei Tradiții, Miercuri se ajunează până seara (odinioară pana după săvârșirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, când se mănâncă pâine și legume fierte fără untdelemn. În tot restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbăta și duminica de doua ori pe zi, legume fierte cu untdelemn și puțin vin.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0