Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Algerile parlamentare anticipate sunt inevitabile

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăeș
Roman Mihăeș  - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Comentatorul politic Roman Mihăeș și-a exprimat opinia că în vara acestui an, în țara noastră ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate. Totuși, lucrurile vor deveni mai clare după decizia Curții Constituționale din data de 28 aprilie.
Expert: Algerile parlamentare anticipate sunt inevitabile

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, comentatorul politic Roman Mihăeș a declarat că decizia Înaltei Curți cu privire la instituirea stării de urgență este previzibilă.

În opinia expertului, CC va decide că instituirea stării de urgență este neconstituțională, iar președintele Maia Sandu ar putea dizolva actualul Legislativ în următoarele zile. Ulterior, în luna iulie am putea avea alegeri parlamentare anticipate.

"Este clar că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile și nu există nicio soluție pentru a le anula. Dacă CC anulează starea de urgență, Maia Sandu fie va dizolva Parlamentul și prin același decret va numi ziua alegerilor anticipate. Sau, președintele poate dizolva Parlamentul, dar fără să numească ziua alegerilor și să negocieze o dată cu fracțiunile parlamentare", a subliniat Roman Mihăeș.

De menționat că în data de 28 aprilie, Curtea Constituțională va examina sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0