Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Dodon declanșarea anticipatelor de către Sandu

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Președintele PSRM Igor Dodon a scris pe Facebook că formațiunea sa este pregătită să meargă la alegeri parlamentare anticipate și să facă față „provocării politice”.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Liderul PSRM a scris că anticipatele nu-i sperie pe socialiști. 

„Vreți alegeri, mergem la alegeri! Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă”, a menționat Igor Dodon.

Președintele PSRM a mai scris că alegerile parlamentare erau inevitabile, dar socialiștii au considerat că acestea trebuie amânate din cauza pandemiei.

„La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. (...) Ghidată de ambiții politice meschine și de o dorință avidă de a-și mări cu orice preț fracțiunea în viitorul parlament, președintele Maia Sandu a inițiat un experiment foarte periculos: începând cu ziua de astăzi, pentru prima dată în ultimele câteva decenii de istorie modernă, Moldova a rămas pe o perioadă nedeterminată fără un parlament și fără un guvern funcțional”, a scris Igor Dodon.

Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Politică
Ce a stat la baza deciziei Înaltei Curți: Explicația președintelui Domnica Manole

Președintele PSRM susține că prin decizia de azi a Curții Constituționale Guvernul a fost lipsit de competența de a lua decizii operativ cu privire la pandemie, criza economică și socială. 

„La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fondal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației”, a mai scris liderul socialiștilor.

El a mai atras atenția că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri.

Amintim că astăzi Înalta Curte a stabilită că hotărârea Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență. La scurt timp președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate - 11 iulie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0