Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primii care s-au vaccinat cu AstraZeneca sunt așteptați la rapel

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinul AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că marți a demarat cea de-a doua etapă de vaccinare cu AstraZeneca (Vaxzevria). În acest sens, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit peste 83 de mii de doze de vaccin în centrele de imunizare din țară.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Cei care s-au vaccinat printre primii cu AstraZeneca sunt așteptați la rapel. Mai exact, este vorba despre lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă și secțiile cu profil COVID-19, cei din asistența medicală primară, dar și personalul și beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată. Astfel, au fost distribuite 83 200 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria).

Vaccinurile Sputnik V
 - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Societate
Cum se aplică vaccinul "Sputnik V": Care este diferența de alte preparate

Rapelul, în cazul vaccinului AstraZeneca, se administrează în decurs de 4-12 săptămâni de la administrarea primei doze de vaccin. Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent, în cadrul spitalelor municipale, 80 la sută dintre lucrătorii medicali au fost vaccinați cu prima doză, printre care: Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a vaccinat 90% din personalul medical, iar Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii – 95%.

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie. De atunci și până în prezent, 132 600 de persoane au primit serul, dintre care 119 583 au primit prima doza, iar 13 017 au primit și cea de-a doua doză. Din totalul celor vaccinați, 1 153 de persoane s-au ales cu reacții adverse ușoare, iar 51 de persoane au avut o formă moderată a reacției adverse.

Precizăm că în acest weekend prima partidă din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns la Chișinău. Dozele de vaccin "Sputnik V" au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse. Totodată, 31 de mii de doze de vaccin "Sputnik V" vor ajunge în regiunea transnistreană, iar alte rămân 40 de mii de doze vor fi distribuite în celelalte raioane ale țării. 

Ministerul Sănătății a mai anunțat marți că un lot impunător de vaccin anti-COVID a ajuns în această dimineață în Republica Moldova. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0