Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la frontiera de Vest - Moldovenii revin în masă acasă

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Tot mai mulți moldoveni revin de sărbătorile pascale în Republica Moldova. Se atestă o creștere a numărului de intrări în țară în ultimele zile.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Crește numărul de traversări a frontierei de stat, în special pe sensul de intrare în Republica Moldova, informează Poliția de Frontieră. Moldovenii revin acasă de sărbătorile pascale, iar un flux majorat se atestă încă din data de 23 aprilie.

În context, polițiștii de frontieră atrag atenția călătorilor că se traversează frontiera în condiții de pandemie. Pentru a evita aglomerația și cozile în vămi, au fost dispuse unele acțiuni de rezervă, astfel va putea fi redus și timpul de așteptare.

Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
Foto: Ce vor face polițiștii de frontieră pe străzile din Chișinău

„La necesitate va fi planificat în serviciu un număr mai mare de angajați, vor fi funcționale toate pistele de circulație în PTF-urile deschise traficului transfrontalier, va fi folosită tehnica portativă de citire a documentelor, vor fi implicate echipele mobile în misiunile de control și supraveghere a graniței etc. Orice schimbare de situație la frontieră va fi coordonată și operativ remediată”, informează serviciul de presă al PF.

De precizat, călătorii trebuie să se informeze despre regulile de trecere a frontierei în perioada de pandemie. Conform Hotărârii nr.51 al CNESP din 19 martie 2021, la intrarea în Republica Moldova persoanele trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării - pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova - pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii. În caz contrar, persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0