Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Ce vor face polițiștii de frontieră pe străzile din Chișinău

© Photo : Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Și polițiștii de frontieră patrulează acum pe străzile Chișinăului, pentru asigurarea respectării măsurilor anti-COVID impuse de autorităţi în contextul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Polițiștii de frontieră „s-au mobilizat la maxim în vederea asigurării ordinii publice în municipiul Chișinău, aflat în carantină”, alături de alte subdiviziuni subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a informat marți, 6 aprilie, Poliția de Frontieră.

Pentru mai multe echipaje mobile ale polițiștilor de frontieră, ziua a început cu trecerea în revistă a măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19: „purtarea corectă a măștii, dispersarea aglomerațiilor și menținerea ordinii publice”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Ultimele informări au loc la sediile Inspectoratelor de Poliție, de unde, împreună cu polițiștii, polițiștii de frontieră pornesc pentru patrulări pe anumite direcții și trasee ale municipiului Chișinău.

Военные и сотрудники правоохранительных органов патрулируют остановки - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Societate
Foto: Militarii Armatei Naționale au ieșit pe străzi - unde patrulează aceștia

„În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au depistat un agent economic care a încălcat regimul de carantinare, un tânăr moldovean dat în urmărire națională și un alt tânăr consumând canabis. În toate cazurile, reprezentanții IGP au preluat și au documentat persoanele”, a comunicat Poliția de Frontieră.

Menționăm că de luni, 5 aprilie, și militarii patrulează pe străzile capitalei. Peste 80 de militari ai Armatei Naţionale din garnizoanele Chişinău şi Bălţi au demarat patrulările pe jos în locurile publice, parcurile şi zonele de agrement. Potrivit Ministerului Apărării, între altele, „militarii monitorizează respectarea de către cetăţeni a măsurilor impuse de autorităţi în staţiile de transport public din oraşul Chişinău”.

În intervalul 1 aprilie – 30 mai, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență.

Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0