Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 250 de mii de doze de vaccin au ajuns în țara noastră

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Un lot de 150 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost donate Republicii Moldova de Republica Populară Chineză. Lotul a ajuns în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Un lot impunător de vaccin anti-COVID a ajuns în această dimineață în Republica Moldova. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova. De asemenea Republica Chineză a donat țării noastre și alte materiale complementare.

Партия вакцины Sputnik V прибыла в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Societate
Cum va fi distribuit vaccinul "Sputnik V" și cine va putea fi imunizat

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a declarat în cadrul evenimentului de recepționare că între China și țara noastră există relații tradiționale de prietenie și că după declanșarea epidemiei țările noastre s-au sprijinit reciproc. China a acordat mai multe donații cu obiecte și soluții anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19. Totodată, oficialul și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare ajunse în dimineața zilei de astăzi din China la Chișinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia. 

„Republica Moldova nu are capacități proprii de a produce vaccin anti-coronavirus. Atât vaccinurile donate cât și cele procurate ne vor permite să obținem mai rapid succes în depășirea pandemiei”, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. 

Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării Președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent. Ultimul lot de vaccin care a ajuns în țara noastră este la fel cu titlu de donație și a fost oferit de Federația Rusă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0