Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se aplică vaccinul "Sputnik V": Care este diferența de alte preparate

© REUTERS / DADO RUVICVaccinurile "Sputnik V"
Vaccinurile Sputnik V
 - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Vaccinul rusesc "Sputnik V" se aplică în două doze, la fel ca alte preparate, însă cea dea doua componentă este diferită de prima. Asta au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au menționat că eficiența produsului este de 100%.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Moldova a primit doar prima componentă a vaccinului rusesc "Sputnik V", iar cea de-a doua urmează să ajungă în țară în următoarea perioadă. Totuși, procesul de imunizare a cetățenilor poate începe, asigură specialiștii. 

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Societate
Cum trebuie să te pregătești de vaccinare și în ce condiții se amână procedura
"Noi am primit vaccinul "Sputnik V", ne pregătim pentru vaccinare și menționez că îl putem folosi. Mai avem trei săptămâni până la aplicarea componentei doi. Verbal avem confirmare că va veni componenta doi. Noi suntem în contact permanent practic cu Ambasada Federației Ruse și în scurt timp vom primi răspuns pentru componenta a doua a vaccinului "Sputnik V", fiindcă acestea sunt diferite. Pe parcursul coordonării tehnice, noi vom instrui personalul medical ca să cunoască modul de aplicare și administrare al vaccinului, noi facem asta cu fiecare vaccin care ajunge în Moldova. Sunt condiții care se solicită de la noi: cum ar fi condițiile de păstrare la -20 de grade", a precizat Vadim Curov, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

În același timp, se știe deja că 31 de mii de doze de vaccin "Sputnik V" vor ajunge în regiunea transnistreană, iar alte rămân 40 de mii de doze vor fi distribuite în celelalte raioane ale țării. 

"Indiferent de tipul vaccinului, mecanismul de distribuire este același. Deci, orice vaccin care ajunge în Moldova este distribuit proporțional cetățenilor în raioane. Așa se va întâmpla și cu Sputnik", a declarat Vadim Curov, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

Prima partidă din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns la Chișinău în acest weekend. Dozele de vaccin "Sputnik V" au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0