Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele informații de la ședința CSS convocată de Sandu

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Membrii Consiliului Suprem de Securitate au cerut demisia actualului șef al întreprinderii Calea Ferată a Moldovei.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Reprezentanții Platformei DA în cadrul CSS au propus alocarea subvențiilor pentru angajații „Calea Ferată” în mărime de două salarii medii pe întreprindere. Precizarea a fost făcută de deputatul PPDA Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook, după ce a participat la ședință CSS. Potrivit acestuia, urmează ca președintele Maia Sandu să discute acest subiect cu prim-ministrul interimar, care a lipsit de la ședința CSS.

Calea Ferată a Moldovei  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Cum a fost jefuită Calea Ferată din Moldova: 1,5 miliarde furate de la întreprindere

„Cea mai importantă problemă pentru mine rămâne a fi ajutorul financiar acordat salariaților, care deja de 4-5 luni trăiesc în disperare, fără remunerarea muncii. Am reiterat poziția Platformei DA privind necesitatea alocării urgente a subvențiilor angajaților entității în mărime de două salarii medii pe întreprindere. Cea mai scurtă și legală cale ar fi decizia Comisiei Situații Excepționale în acest sens. Urmează ca doamna președintă să discute acest subiect cu prim-ministrul interimar, care a lipsit de la ședința CSS. Sper foarte mult că propunerea noastră se va regăsi în recomandările Consiliului către Guvern”, a scris Slusari.

Totodată, Slusari informează că membrii Consiliului Suprem de Securitate solicită demisia șefului CFM. 

„Am susținut ideea demisiei imediate a actualului șef al CFM, care demult a pierdut contactul cu colectivul și nici nu are dreptul moral să candideze la funcția de șef al unei întreprinderi strategice precum este Calea Ferată”, a mai scris Slusari.

El spune că în cadrul ședinței au fost confirmate cifrele datoriilor prezentate de anterior. Ar fi vorba de 837 de milioane de lei în total. Aproape 164 de milioane ar fi datoriile pentru salariile angajaților. Mai mult, liderul fracțiunii PPDA susține că două zile întreprinderea nu a avut motorină, din cauză că nu ar fi avut bani pentru procurarea acesteia. 

Amintim, președintele Republicii Moldova a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Membrii CSS s-au întrunit în ședință la ora 11:00 pentru a discuta problema datoriilor de la întreprinderea Calea Ferată a Moldovei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0