Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: De ce Maia Sandu ar putea să dizolve Parlamentul în următoarele zile

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Maia Sandu ar putea dizolva actualul Legislativ în următoarele zile. Totul depinde însă de decizia Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Maia Sandu ar putea dizolva Parlamentul într-o zi-două, dacă Curtea Constituțională va decide mâine că instituirea stării de urgență până la 31 mai este neconstituțională. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de comentatorul politic Roman Mihăieș. Potrivit acestuia, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. 

„Dacă mâine Curtea Constituțională va anula starea de urgență, iar Maia Sandu va reuși să aibă discuții cu fracțiunile parlamentare așa cum prevede legea, cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni decretul de dizolvarea a Parlamentului poate fi înaintat”, a declarat Roman Mihăieș. 

Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Politică
Politolog: Starea de urgență în Moldova – necesitate sau politică?
Expertul este de părere că Maia Sandu ar putea merge pe două variante. Să dizolve Parlamentul și prin același decret să numească ziua alegerilor anticipate. Sau, președintele poate dizolva Parlamentul, dar fără să numească ziua alegerilor șu să negocieze o dată cu fracțiunile parlamentare. 

„Din ce am înțeles din declarația Maiei Sandu de la postul public de televiziune este că în una din zilele luni iulie am putea avea alegeri parlamentare anticipate”, a mai spus Mihăieș. 

Vom preciza, mâine, 28 aprilie, Curtea Constituțională va examina sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0