Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Politolog: Starea de urgență în Moldova – necesitate sau politică?

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев в режиме ЧП
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Analistul politic a constatat că la impunerea stării de urgență în țară au fost luate în calcul și alte motive decât lupta cu răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Din 1 aprilie, în Moldova este instituită starea de urgență, care va fi în vigoare dura până pe 30 mai. Deputații din Parlamentul moldovenesc au decis să impună regimul stării de urgență din cauza coronavirusului de tip nou.

Însă analistul politic Vitalie Andrievschi a declarat în studioului Sputnik Moldova că se îndoiește de faptul că doar motivele nobile ale luptei împotriva COVID-19 au fost principalul argument la adoptarea deciziei respective de către deputații organului legislativ suprem al țării.

"Oficial, starea de urgență este în vigoare până pe 30 mai. Dar este suficient să mergi pe stradă ca să-ți dai seama că, practic, nu există nicio stare de urgență în Moldova. Mai mult decât atât, prim-ministrul interimar a spus direct că nu au niciun plan. Este clar de ce a fost declarată starea de urgență - pentru a amâna data alegerilor ", a declarat interlocutorul.

Potrivit expertului, din păcate, nu vor fi luate măsuri concrete și serioase pentru a contracara răspândirea COVID-19, iar momentele restrictive pentru cetățenii țării vor funcționa doar pe hârtie.

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ministrul Nagacevschi a comentat noua sesizare depusă de Maia Sandu la CC

„Singura interdicție reală este cea de a organiza alegeri și referendumuri până pe 30 mai. De fapt, măsuri restrictive serioase sunt în vigoare în Franța, unde în mai multe orașe este în vigoare starea de asediu, în Slovenia, unde este interzisă desfășurarea serviciilor divine în biserici, la Kiev, unde poți călători cu transportul public doar în baza unor permise speciale ", a spus Andrievschi.

Stare de urgență: Nu vom mai putea ieși din casă după ora 23:00>>>

Expertul insistă: pentru prevenirea coronavirusul în Moldova ar trebui luate măsuri mai aspre, deoarece mulți cetățeni continuă să ignore măsurile de securitate în carantină, se deplasează fără mască de protecție, neglijează măsurile de igienă personală, neprelucrându-și mâinile cu dezinfectanți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0