Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a promis că va reacționa dur la încercările de a trecere „liniile roșii”

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Nimic nu se va schimba în relațiile dintre Rusia și Statele Unite dacă Washingtonul nu încetează să acționeze de pe poziția de suveran, dacă SUA nu sunt gata să discute cu Moscova, aceasta este alegerea lor, ceea ce înseamnă că vom trăi în condițiile de Războiul Rece sau chiar mai rău, dar orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Noi singuri ne vom determina interesele naționale și vom trasa linia roșie

”Voi spune din nou, dacă Statele Unite încetează să acționeze de pe poziția de suveran, așa cum a spus președintele în mesajul său către Adunarea Federală, dacă își dau seama de inutilitatea oricărei încercări de a reînvia o lume unipolară, să creeze un fel de structură în care toată lumea va fi subordonată țărilor occidentale și întreaga tabără occidentală va recruta toate celelalte țări de pe diferite continente împotriva Chinei și a Federației Ruse, dacă Statele Unite își dau seama totuși că nu degeaba principiile precum respectarea suveranității, integritatea teritorială, neamestecul în treburile interne și egalitatea suverană a statelor sunt scrise în Carta ONU - ele își vor îndeplini pur și simplu obligațiile de stat - și vor purta un dialog cu noi, ca și în cazul oricărei alte țări – cu respect reciproc, bazat pe un echilibru de interese care trebuie găsit ... În caz contrar, nu vom reuși nimic", a spus Lavrov.

El a menționat că în caz contrar, aceasta va deveni alegerea Statelor Unite. "Ei bine, dacă nu, aceasta este alegerea lor. Deci, vom trăi în condiții, după cum ați spus, fie de Războiul Rece, fie chiar mai rău. Cred că în timpul Războiului Rece, tensiunea a fost, desigur, foarte gravă, de mai multe ori au existat situații de risc, situații de criză. Dar a existat respect reciproc, care acum lipsește", a spus Lavrov.

El a reamintit că președintele rus Vladimir Putin "a spus clar în mesajul său, subliniind că suntem pregătiți pentru cele mai largi acorduri, dacă acestea corespund intereselor noastre". "Și, bineînțeles, vom reacționa dur la orice încercări de a trece" liniile roșii ", pe care, după cum ați auzit, le determinăm noi înșine", a spus ministrul rus de externe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0