Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Domnica Manole va participa la ședința la care se examinează soarta mandatului său

© Sputnik / Miroslav RotariDomnica Manole
Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Domnica Manole va participa la ședința la care se examinează soarta mandatului său. Reprezentantul Parlamentului a cerut ca Manole să fie recuzată din funcție, motivând că se va examina o sesizare în care este vizată direct.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. În cadrul ședinței Curții Constituționale, la care magistrații urmează să se pronunțe asupra constituționalității privind retragerea Domnicăi Manole din funcția de judecător al Înaltei Curți, dar și hotărârea deputaților privind numirea unui alt magistrat - Boris Lupașcu, reprezentantul Parlamentului a solicitat să fie recuzat președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, de la examinare. 

Boris Lupașcu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Politică
Boris Lupașcu renunță la mandatul de judecător la Curtea Constituțională
"Solicităm recuzarea președintelui Curții Constituționale, întrucât urmează să se pronunțe în cazul unei decizii care îl vizează", a precizat Lilian Enciu, reprezentantul Parlamentului. 

Deputații PAS și PPDA nu au susținut însă solicitarea reprezentantului Parlamentului.

"Este o interpretare personală, iar prin urmare cererea nu poate fi acceptată. Dacă era vizat orice alt judecător din complet, oricum acest judecător ar fi putut participa la examinarea acestei spețe", a spus Sergiu Litvinenco, deputat PAS. 

Magistrații Curții Constituționale, fără prezența Domnicăi Manole, au mers ulterior în sala de deliberare și au analizat solicitarea. Peste aproape jumătate de oră aceștia s-au pronunțat: 

"Curtea Constituțională a respins demersul reprezentantului Parlamentului. Astfel, Domnica Manole va participa la examinare", a declarat Liuba Șova, magistrat al Curții Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0